Over ons

In 1937 stopten Toon en Aagje Stut met het gemengde boerenbedrijf dat al jaren in de familie was. De crisis en vele tegenslagen maakte het hen lastig. Zo werd ook de grond waarop de boerderij stond onteigend door de gemeente Haarlem vanwege de uitbreiding van Haarlem-Noord. Hierdoor besloot Toon Stut op aanraden van zijn oudere broer Thijs met de aardappelen verder te gaan, wat uiteindelijk een goede keuze is geweest.

Samen met zijn vrouw Aagje, en later zijn drietoon_stut kinderen, heeft hij hard gewerkt om van het bedrijf een volwaardig familiebedrijf te maken. Toon ging met paard en wagen langs de deuren, terwijl Aagje in de winkel op de Vergierdeweg aardappelen en klompen verkocht. Zijn zoon Jan Stut ging na enige tijd bij zijn vader te hebben gewerkt voor zichzelf beginnen, samen met zijn vrouw Ria. Ook hij ging langs de deuren met aardappelen; Ria stond in de winkel.

Het waren lange dagen, tot 22.00 uur, en dat zes dagen per week. Toen later hun zoons Mark en Richard erbij kwamen werken werd het iets lichter voor hen. In die tijd werd er besloten om het bedrijf meer op de markten te richten, wat ook een goede keuze is gebleken. Sinds 2021 zetten de dochter en zoon van Mark, Thijs en Maartje, zijn markten voort. Tot op heden staan wij, Thijs, Maartje en Richard Stut, nog steeds op acht markten in Haarlem en omstreken.