Meer informatie

De meeste van onze aardappelrassen zijn het hele jaar door verkrijgbaar door onze geconditioneerde opslag, met uitzondering van de geïmporteerde rassen.

Eigenheimer
Een droog-kruimige aardappel met een kortere kooktijd. Zeer geschikt als stamppot- of pureeaardappel. Afkokend, met een kooktijd van ongeveer 15 minuten.

Doré
Hierin hebben wij twee variaties.
De Noord-Hollandse Doré is licht kruimig en makkelijk kokend, reken op ongeveer 20 minuten. De Zeeuwse variant is zeer kruimig en heeft een kortere kooktijd nodig, ongeveer 15 minuten. Vervolgens nog 5 minuten stomen (afkokend).

Irené
Een heerlijke stevige en kruimige aardappel met een fraaie gele kleur op het bord. Kooktijd is ongeveer 20 minuten.

Bildtstar
Een mooie stevige aardappel, ook met een gele kleur. Lekker om te koken of bakken, maar net zo goed te gebruiken als frietaardappel. De bildtstar heeft een kooktijd van ongeveer 20 minuten.

Opperdoezer Ronde
Deze bijzondere aardappel met een zeer fraaie smaak komt van het oude land, en van binnen de dijken van Opperdoes. Deze aardappel wordt op zavel geteeld en heeft een stevige structuur.  Ook voor deze aardappel staat een kooktijd van 20 minuten.

Eersteling, Andijkermuis en Frieslander
Deze rassen zijn zachtkruimig en makkelijk kokend. De kwaliteit en eigenschappen veranderen door het seizoen heen. Voor meer informatie hierover kunt u ons bereiken via de contact-pagina of gewoon via de markt.

Roseval
Deze schitterende oven-aardappel is afkomstig uit de Picardie (Frankrijk). Komt uitermate goed tot zijn recht in lauw/warme salades.

Diamant
Deze gele vastkokende aardappel is erg lekker voor een aardappelsalade, maar kan ook goed in de oven. Geschikt voor de liefhebber van een vaste, niet-kruimige aardappel.

Kijk voor recepten ook eens op http://www.aardappel-recepten.nl/!